Mohács úgy készül: lesz Busójárás | 2021-11-30


Mohács úgy készül:
lesz Busójárás

Bár a vírusjárvány miatt továbbra is óvatosnak kell lennünk, Mohács vezetése úgy döntött: megtartjuk a soron következő Busójárást.

– Bízva abban, hogy addigra jelentősen enyhül a járványhelyzet, s az emberek döntő többsége az oltások felvételével megfelelő védettséget szerez a maga és mások egészsége érdekében, a város vezetése, egyértésben a busócsoportokkal úgy döntött: megtartjuk a következő évi Busójárást február 24. és március 1. között – nyilatkozta lapunknak Pávkovics Gábor. Polgármesterünk hozzáteszi: a szervezőknél el is dördült a startpisztoly, a feladattal ezúttal a Kossuth Teátrumot és Filmszínházat is működtető Westend Színház Művészeti, Közhasznú Nonprofit Kft.-t bízták meg. A város első embere lapunknak kifejtette: bár tavaly a járványhelyzet miatt előre meghirdetett programokat nem tarthattunk „Busójárás” címszó alatt, népszokásunk ezúttal a korábban megszokott nagyságrendben, több mint 30 helyszínen 80 körüli programmal elevenedik meg ismét.

Pávkovics Gábor arra is kitér: azt azért mindenkinek látnia kell, hogy e hat nap vendégforgalma már jóval meghaladta a város befogadóképességét. Éppen ezért a rendezvényeket és a tömeget igyekeznek még jobban széthúzni, s ebben szerepet kap az impozáns Selyemgyár Kulturális Negyed és annak udvara is. Egy másik, egyelőre csak az elképzelések szintjén létező változás e hatnapos forgatag talán leglátványosabb részét érintené: e szerint a busók és szép busók vasárnapi felvonulását a belváros egy pontján megbontanák, s a várhatóan nagyjából 2.000 fős menet három különböző útvonalon haladna tovább, így a nézők, érdeklődők is kényelmesebben, nem egymás hegyén-hátán állva csodálhatnák meg közelebbről is a lármás, színpompás sokadalmat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2022-01-13 - 2022-02-12
30 éves a Junior Art Alapítvány: bemutatkozik az új generáció (meghívó)
2022-01-27 - 2022-01-27
Évfordulós megemlékezés (január 27.)
2022-01-29 - 2022-01-29
Önt is várja a Vince-napi Bormustra!

Térfigyelő kamera
 
 
Városi TV Mohács
Üzenjen nekünk !!